Loftgångsdörr Daloc Y33 och Y43 i RC3 med U-värde 0,76 och uppåt.

Loftgångsdörr Y33 och Y43 är avsedda som ytterdörrar till bostäder mot loftgång eller i markplan, utsatta för väder och vind.

Loftgångsdörr Y33 levereras som standard med låshus Assa 510 medan Y43 kommer med ett flerpunktslås.

Klassningar.

Prestanda på dörrens egenskaper har provats av RISE (tidigare SP) och certifierats av RISE Certifiering samt SBSC. RISE och SBSC utför regelbundna tillverkningskontroller i Dalocs fabriker.

Teknisk specifikation Daloc Y33 (U-värde 0,76 och uppåt) Teknisk specifikation Daloc Y43 (U-värde 1,4 och uppåt)

Upp till 60 minuter.

Upp till Rw 50 dB.

SS-EN 13501-2 klass Sa och S200

RC3 enligt SS-EN 1627.

C1-C4 enligt SS-EN ISO 12944-2.

Uppfyller klass 3 enligt SS-EN 12219 för klimat A och D.

U-värde 0,76 och uppåt.

CE-märkta enligt produktstandarden för ytterdörrar EN 14351-1 och EN 16034 om brandegenskaper föreligger.

Godkänd att ingå i Svanenmärkta hus.

Smart Skandinavisk design skapar en säker, snygg och tät loftgångsdörr.

Loftgångsdörr Daloc Y33 och Daloc Y43 ger ett förstklassigt skydd mot regn, vind och kyla samt inbrott, brand och ljud. De har ett estetiskt yttre och kan levereras i en mängd kulörer eller med trämönstrad laminatplåt. Dörrar med laminatplåt kan med fördel levereras med trämönstrad eller annan yta på utsidan och vit insida i lägenheten.

Vår unika snedfasade överfals ger dörren en ombonad och bearbetad känsla. Att dörren är både säker och snygg från sidan beror även på sammanfogningen med dolda plåtkanter. Två små men viktiga detaljer som sätter fokus på dörren som en viktig del av inredningen.

Vit loftgångsdörr detalj på lås
Detaljbild på svart komposittröskel
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
/5
Den starka och formstabila konstruktionen gör att du får en dörr som håller år efter år efter år, utan att tappa sina egenskaper.
Dörrbladet skapar tillsammans med stålkarmen en formstabil och tät enhet som inte läcker värme och släpper in oljud, lukter och drag i lägenheten.
Tätningslist i spår i karm och integrerat justerbart slutbleck är standard.
Dörrblad och karm levereras färdigisolerad från fabrik. Karmen är försedd med ställskruvar som ger ett stabilt montage med möjlighet för efterjustering.
Loftgångsdörr Daloc Y43 är försett med ett flerpunktslås med två hakreglar som låser dörrbladet i över- och underkant. Det gör att ett lås förbinder dörrblad och karm på totalt tre punkter.

Behåller sin prestanda över tid.

Våra dörrars höga formstabilitet gör att du slipper en skev dörr som släpper in oljud, lukter och drag utifrån och som läcker värme.

Den formstabila konstruktionen uppfyller kraven för klass 3 (högsta klassen) enligt SS-EN 12219, klimatisk påverkan på dörrar, för klimat A och D vilket är de mest krävande testkraven. Det skapar ett bättre inomhusklimat med mindre energiförluster, vilket är ytterligare ett argument för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare.

Provad och certifierad.

Prestanda på dörrens egenskaper har provats av RISE (tidigare SP) och certifierats av RISE Certifiering samt SBSC. RISE och SBSC utför regelbundna tillverkningskontroller i våra fabriker.

Klimatdörr i klass 3 enligt SS-EN 12219.

Ytter- och loftgångsdörrar från Daloc är CE-märkta mot Byggproduktdirektivet och följer därmed dörrstandard SS-EN 14351-1 för ytterdörrar. Loftgångsdörr Daloc Y33 uppfyller dessutom kraven för klass 3 (högsta klassen) enligt SS-EN 12219, klimatisk påverkan på dörrar, för klimat A och D vilket är de mest krävande testkraven. Det innebär följande vid testtemperaturer 18°/23°C (klimat A) och -15°/23°C (klimat D).

Slitstark yta som håller länge.

Laminat är ett tidlöst val som ger en slitstark yta som klarar dagligt slitage i många år. Laminat finns i flera olika trämönster och kulörer. Dörren kan även levereras med tex trämönstrad yta på utsidan och vit insida i lägenheten.

Vi hjälper gärna till.

Du kan vara trygg med att vi vet allt om dörrar som är värt att veta. Vi delar med oss av det vi vet och har koll på vilken dörr som bäst gör jobbet på en given plats och vilka regler och klassningar som gäller. På så sätt slipper du onödiga kostnader och otrevliga överraskningar.

Läs mer